poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Hamburger w Śródmieściu

Ostatnio w Gdyni otworzyło się sporo nowych knajp. Co cieszy. Dzisiaj skuszona zachwalaniami znajomych ruszyłam na hamburgera do Śródmieścia (Gdynia,  ul. Mściwoja 9).


Bardzo podoba mi się styl, szczególnie ogródek na zewnątrz, klimatem przypomina mi warszawskie knajpy. Niestety w środku jest bardzo mało miejsca i nie ma klimatyzacji. Po dłuższej chwili udało nam się jednak znaleźć wolny stolik na dworze.

Przyznam, że nie spodziewałam się takich cen za hamburgera z frytkami - klasyczny 21 zł...jak dla mnie to sporo za hamburgera podawanego w koszyczku na papierze. Ale nie to jest największym minusem tego miejsca. Najbardziej wkurzył mnie czas oczekiwania na potrawę! Miejsce nie jest duże, nie ma wiele stolików, ile można robić hamburgera? W poniedziałek, w godzinach wieczornych na nasze jedzenie czekaliśmy 45 min [sic!].

źródło:http://bi.gazeta.pl/im/a0/11/d6/z14029216Q.jpg
Niestety nie zrobiłam swojego zdjęcia, bo było mnóstwo ludzi i było mi po prostu głupio strzelać foty jedzenia:)

Samo jedzenie jest ok, jak dla mnie hamburger za mało doprawiony. Czy wart swojej ceny? Nie jestem Magdą Gessler, nie mnie oceniać. Dla mnie miejsce z potencjałem, ale nie wiem czy wrócę tam w najbliższym czasie... 

4 komentarze:

  1. słyszałam o tym miejscu wiele dobrego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nienawidzę długo czekać w knajpach na swoje zamówienie, pewnie już bym do takiej nie wróciła. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też, dlatego to mnie to wkurzyło, zresztą nie tylko mnie:) Klienci zaczęli wymieniać się wrażeniami "o nie tylko my czekamy 40 minut, widzę że to standart":) Śmiałam się, że właściciel za bardzo wziął sobie do serca hasło "slow food"

      Usuń
  3. Danie wygląda przyjemnie i smacznie. Ale sama knajpa trochę odstrasza. Wygląda jakby ktoś planował od kilku lat remont i nie mógł go skończyć :D

    OdpowiedzUsuń